Chocolicious

Alla inlägg under december 2014

Av Malin - 15 december 2014 22:45

Så var äntligen mina tre nätter avklarade och jag hade klockan på 12 idag. Vaknar dock av att telefonen ringer, måttligt irriterad tittar jag efter vem som ringer, inser att det är pappa och att klockan är 13.10 Således har jag lyckats försova mig...suck!

Frukost och sen stallet. Uteritt tillsammans med Anna och Jacke stid på dagens planering. Mockade till mina killar och la inderas eftermiddagsmat. Hämtade in Nero, spolade benen , borstade och klädde på- Eftersom det redan börjat skymma så valde vi att rida runt skolan idag. Blev en tur med mycket tempo i form av trav och galopp. Hästarna skötte sig fint och det är ganska skönt ridväder. Väl tillbaka i stallet fick Nero komma in i boxen, jag hämtade in Dino. Borstade även på honom en stund innan det var dags att återvända hemåt.


Väl hemma ägnade jag och sambon oss åt att planera lite inför julen. När vu ska fixa vad och hur vi ska lägga upp dagarna. Jobbar ju alla dagar fram till jul förutom imorgon i helgen, men det blir ganska mycket som ska hinnas på dessa dagar. SKa iaf bli väldigt skönt med ledig dag imorgon!


Är så trött på leran just nu, allt är lerigt, blött och grått....suck!

 

Av Malin - 14 december 2014 23:39

Idag flyttade Filippa med matte in i den lediga boxen i vårt stall. Mina killar verkade måttligt intresserade och fortsatte att äta sin mat.

Vilodag även idag och förutom vanliga stalljobbet så borstade jag och pussade på min killar. Hade nog varit lite gruff mina pojkar emellan då Dino hade ett litet avskrap över ena ögat. Kan väl aldrig vara Nero som är skyldig ;-)

Av Malin - 13 december 2014 19:30

Lucia - å jag sov bort stora delar av dagen!

Jobbade ju inatt och sov därför till 15-tiden. Åt lite frukost tillsammans med katterna innan jag begav mig till stallet.

Både killarna hade precis kommit in när jag kom dit, så jag började med att mocka till Nero och sen Dino. Ställde fram nya höpåsar och hinkar och avslutade med att borsta och mysa med killarna.


Nero var först ut, fick borsta bort en hel del lera under magen. Passade även på att tvätta rent hans broddtramp. Har ju trampat sig på ovansidan av vänster hov. precis i kanten mot själva hoven. Är dock inget öppet sår, utan bara pälsen och lite hud som fått sig ett skrap. Vill ju dock inte att han förvärrar det, så nu har han boots bak i hagen.


Dino fick för första gången prova att stå uppbunden i de nya bidningarna idag. Har ju fått ringarna uppsatta så hästarna kan stå rakt över gången, istället för med huvudet mot väggen och även det gick fint. Han är så himla cool den killen alltså. Helt sanslöst!

Njöt av att bli borstad, få man och pannlugg utredd och hovarna kratsade. Nu står han helt still och lyfter snällt på alla fyra fötterna. Passade även på att runda till bakhovarna lite, då de verkar växa som ogräs. Det är ganska så stor skillnad i hullet på Dino nu, mot när han kom.

Han har blivit riktigt rund och fin över ryggen, mer harmonisk i formen, även om han fortfarande ser ganska så rolig ut!

     

Av Malin - 12 december 2014 20:45

Tur att jag har ganska mycket ledig tid, för oj vad tiden springer iväg i stallet. Är så mycket som ska ordnas med och kommas till rätta med efter flytten. Hade en vision idag om att vi skulle klara oss med tre timmar, men likväl passerade vi fyra timmar även idag.

Hade lunchfodring på mitt bord, så jag åkte dit efter frukost. mockade och fixade fram maten.

Hämtade in Nero och passade på att komplettera med att sätta i övriga broddar som saknats. Så nu är han fullbroddad i samtliga tassar.

Har känt, ffa i galoppen, att han blir lite stolpig med bara två broddar, blir väl ojämnt i rullningen, så nu ska vi se om det känns bättre.

Blev ett dressyrpass på ridbanan idag där vi la mycket fokus just på galoppen.

Nero känns väldigt rund och fin i traven, mjuka stora steg med fin välvning av ryggen och en mjuk kontakt. STOR skillnad i galoppen när han var fullbroddad. Idag var han lika mjuk och rund där som han är i traven. Jobbade lite fattningarna och även lite tempoväxlingar på volt. Red ett halvt varv i samlad galopp och tryckte sen på ett halvt varv, för att sedan ta tillbaka igen. Nyttigt!


Snyggingen på väg ut till ridbanan.

 

Nu blir det två vilodagar för Nero eftersom jag ska jobba nätter, så då blir det mys och pyssel i stallet med båda killarna.

Av Malin - 11 december 2014 20:00

 Ledig dag för min del med stallet på förmiddagen. Uteritt tillsammans med Anna och Jacke stod på tapeten. Hade snöat lite imorse, men lagom tills vi tog in hästarna så började det spöregna. Usch!

Men vi hade turen på vår sida idag, för direkt vi hoppade upp, så slutade det och dessutom höll det upp hela ridturen. Så vi var ganska påpälsade i onödan   

Idag red vi en ny runda i skogen. Jättefin skogsväg, nu var det ganska mycket vattenpölar, vilket visserligen är nyttigt för Nero att öva sig på, men jag kan tänka mig att den är toppenfin när underlaget är lite torrare.

Vi skrittade, travade och galopperade och killarna skötte sig fint.


Här hemma firar vi Månseman som blir 6 år idag, min stora kille!

Bjuder på en härlig bild från i höstas....


 

Av Malin - 10 december 2014 22:22

 

Usch... Idag bjöd vädergudarna verkligen på en skitmix. Nollgradigt, regn/snöblandad nederbörd och blåst.

Sov till lunch, åt frukost och åkte till pållarna. Dino hade blivit utan täcke imorse och såg ganska så frusen ut när jag kom dit, dock åt de lunchhö just när jag kom, så jag pasade på att mocka och lägga in eftermiddagsmaten medan de åt färdigt. Hämtade in Nero vid 15.20, spolade benen och släppte in honom i boxen. Hömtade sen Dino och körde samma procedur med benspolning. Både killarna är så himla okomplicerade. De väntar snällt i hagen när man tar in dem, står stilla medan jag spolar ben och svans och följer sedna snällt med in i stallet.


Dino fick inviga sitt fina fleecetäcke idag, något som han verkade ganska så nöjd med. Han gosade lite med den mjuka fleecen och verkade ganska nöjd med värmen det tillförde.


På Neros agenda stod klippning idag. Han har blivit som en ullig mammut och var verkligen i behov av att möta klippmaskinen. Det är ett ganska digert arbete att klippa hela honom, men nu är det gjort. Imorgon blir det uteritt tillsammans med Anna och Jacke!


Av Malin - 9 december 2014 21:45

Idag blev verkligen en fullmatad dag. Jobbade ju inatt och sov fram till 15.30, frukost och sen direkt till stallet. Mockade och fixade maten i väntan på dagens besök. Hade både massage med Pia för Nero samt veterinärbesök med vaccination och tandkoll för Dino. I vanlig ordning så blir ju allt samtidigt, tur att hästarna står bredvid varandra så jag kunde vara med på båda.


Nero var i fint skick i sin bog när Pia kände igenom honom och det känns jättebra. Han fick massage och laserbehandling, dessutom släppte Pia på en liten låsning i korset på honom. Så imorgon blir det vilodag och sen är vi redo att jobba igen.


Dino hade besök av en för mig ny bekantskap i veterinär Jenny Ennerdahl. Är väldigt nöjd efter vår första kontakt, så det känns toppen.

Hon började med att titta på Dinos ögon som varit lite rinniga och rodnade. Jag har ju torkat ur dem med vatten dagligen, men ville försäkra mig om att det inte fanns något annat som låg och skavde. Men det såg fint ut och jag skulle fortsätta som tidigare. Sen tittade vi i munnen, då jag fick info vid besiktningen att han hade iaf en vargtand och den ville jag ta bort. Till min vanliga tursamhet så hade han naturligtvis två riktiga baddare till vargtänder, som krävde ett lite längre ingrepp. Så vi fick boka en ny tid i januari för det. Tacksamt för oss så är Jenny specialistutbildad i hästens tänder, så det känns bra. 

Annars såg det bra ut i Dinos mun, lite vass på en tandkant som hon bara slipade två drag på eftersom han hade lite sår i kinden där den hade skavt. Sen fick Dino sin tredje vaccination och är nu redo för vintern!


Så nu är både killarna väl omstoppade för natten och jag åker vidare till jobbet!

Av Malin - 8 december 2014 22:43

Idag var ytterligare en fullsmäckad dag för min del. Lite sovmorgon eftersom jag ska jobba inatt, å stallet direkt efter frukost. Mockade, fixade maten och gjorde lite foderhinkar för en vecka framåt. Idag var det vilodag för båda killarna som gick i hagen och pillade. Hade lunchfodring på mitt schema, och Dino bjöd på show :-D

Men efter lite stoj och stim så la sig lugnet övre hagen...

Hade möte på jobbet mellan 14-16 och har sedan ägnat eftermiddagen och kvällen åt att städa och baka. Nu nattjobb.

Imorgon väntar vaccinering av Dino, och ev borttagande av vargtanden om vet finner det lämpligt. Nero har massage på sitt schema.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards