Chocolicious

Alla inlägg under december 2014

Av Malin - 7 december 2014 22:05

Ja i dom färgerna skiftar min arm, rygg och rumpa i för närvarande. Tacksamt nog så börjar svullnaden lägga sig, så det gör inte riktigt lika ont att sitta längre. Förmiddagen spenderades hemma med mina finaste i brasans sken...


             


Efter lunch väntade stallet och jag hade insläpp på min agenda idag.

Började dock med att hämta in Nero från hagen för en uteritt i det lite blåsiga och regniga vädret. Så vi klädde på oss ordentligt i regnkläder och med reflextäcke och reflexväst. Red runt skolan idag med, och höll ett lite högre tempo med mycket trav och lite galopp. Nero kändes pigg och glad, och det var helt underbart att få njuta av en uteritt på mjuka fina skogsvägar. Gud vad jag saknat den typen av ridning.

Tror vi båda kändes oss lika glada och nöjda efter dagens pass. Väl tillbaka i stallet fick Nero ett varmt täcke på sig medan jag mockade och Nero och Dino. Släppte in Nero och hämtade in Dino från hagen. Spolade benen på vägen in, duktig kille som skötte sig fint.

Tog in övriga hästar, klädde om och hängde upp blöta tecken. Återvände sedan in till mina killar, fixade maten åt dem och sen blev det Dino´s tur att bli borstad. Tog en ordentlig rykt idag och kratsade hovar samt redde ut man och svans. Han är så duktig och står snällt still på gången medan jag fixar och dolar med honom!

Av Malin - 6 december 2014 21:45

Så där jag, efter en natt där jag vaknat varje gång jag skulle vända mig om, eftersom det krävdes stockvändning av min kropp eftersom jag inte kan ligga på ryggen så kom jag upp imorse. Stel och eländig, men allt går med lite vilja. Det mest besvärliga är att jag inte kan sitta med ryggen mot något, får kramp i ryggen så snart jag nuddar den. Men annars har jag inte så stora problem att stå och gå, klarar även av att komma ner till backen när jag använder benen och böjer på istället för ruggen.


Fick ta med mig sambon som skjuts till stallet idag då jag inte kan köra bil ännu. Enveten som jag är så hade jag bestämt mig för att pallra mig upp i sadeln idag för att se hur det kändes. Vet ju att det är bra för musklerna att röra på sig och få igång cirkulationen. Så efter att ha mockat och borstat Nero så klädde vi på oss och begav oss till utebanan. Sambon fick hålla i Nero medan jag kravlade upp. Det gick faktiskt över förväntan. När jag väl satt i sadeln så var det faktiskt inga problem alls. Kunde både skritta, trava och galoppera.


Dino fick bli ryktad och kratsa hovarna på gången även idag, vilket han skötte med bravur. Han dock bli väldigt märkt innan jag ridit färdigt på Nero, så en promenad får vi ta en annan dag.


Lite bilder från idag...

           

Av Malin - 5 december 2014 21:30

.......blev jag varse om i dag.

Jobbade ju inatt och sov till lunch, släppte ut Geeris en stund och åt frukost. Gick för att kolla till honom och upptäcker att han fastnat med linan i häcken och var på väg att ta sig lös. Så jag slänger upp dörren för att rusa ut och hämta honom. Missar helt att trappan var snorhal och jag hade tofflor med plan undersida på mig. Så ett, tu, tre så halkar jag i farten, flyger upp en meter i luften och landat med ryggen rakt mot kanten på översta trappsteget, kanar sedan ner tills jag sitter på marken. Får först knappt luft och sen bara hulkar jag pga smärtan. Är som paralyserad första minuten, tacksamt nog är även Bagheera paralyserad och bara tittar på mig. Kommer mig iaf för med att testa känsel och rörlighet i armar och ben innan jag på alla fyra kravlar mig bort till Bagheera, får tag i honom och kravlar mig in. Tar mig upp i sittande på en köksstol, känner hur det börjar sticka i armarna och vaknar igen när jag slår i stolen brevid på väg ner mot golvet. Har således svimmat.

Ligger helt utslagen på golvet, men lyckas få upp mobiltelefonen och ringa till pappa som kommer och tar med mig till akuten för kontroll.

Efter tre timmar konstaterar vi att jag haft en väldig tur som endast ådragit mig blödningar i musklulaturen och inga skelettskador, eller skador på inre organ. Så det var bara att baxa sig hemåt igen. Har vidrigt ont i ryggen, vänster underarm samt rumpan, men det känns ändå väldigt lindrigt med tanke på hur illa det kunde ha gått.


Fick ta med mig sambon som chaufför till stallet då jag inte kan köra bil, knappt sitta pga smärtan i ryggen. Gick iaf ganska bra att mocka, sambon fick köra skottkärran osv.

Han passade även på att fota lite när han var med....


Mina fina killar...

 

Dino spexar lite framför kameran...

 

Här sjunger han på Lady Gagas stora hit Alejandro....  

 

Nero snuttar på morotsbit....så söt med läppstift runt munnen.....

 

Dino övar på att stå på gången....

 


Så nu väntar en natt där jag ska försöka hitta en fungerande sovställning, så får vi se hur jag känner mig imorgon!

Av Malin - 4 december 2014 23:56

Idag blev det en riktigt lång dag i stallet. Var där vid 11-tiden och började med att mocka och fixa maten. Sen tog jag itu med det roliga arbetet att inreda fixa till sadelkammaren. Ingen lätt uppgift med alla grejor, men tillslut fick jag till det. Så skönt när det blir ordning och reda igen. Livet blir så mycket lättare när var sak har sin plats.

När jag väl stökat klart var det dags att ta in hästarna och jag och Malin tog varsin pålle. Vi tog omvägen via spola benen och idag spolade Malin Dinos ben och han skötte sig superbra. Spolade Nero och gjorde iordning honom för ett dressyrpass på utebanan. Idag var det ju plusgrader igen och således var banan mjuk. Därför blev det mycket fokus på galopparbetet idag. Nero kändes fin, men blev snabbt trött pga tung bana så vi körde inte så länge.

Dino fick komma ut på gången idag med och stod snällt still medan jag borstade och kratsade hovarna.

Imorgon tänkte jag klippa Nero igen och Dino ska få promenera :-)

Av Malin - 3 december 2014 21:30

Idag har varit en härlig dag!

Verksamhetsdag på Loka brunn med trevlig föreläsning, god mat, skönt bad och en helt underbar helkroppsmassage med lerinpackning. Så nu är jag som ny igen   

Efter att ha lämnat av grejorna hemma så fick det bli en sväng till stallet. Efter gårdagens uteritt fick det bli ett dressyrpass på ridbanan. Var lite fruset, så fokus låg mest på skritt och trav idag. Nero kändes jättefint och gjorde ett toppenjobb. Trots att han inte är van vid utebanan ocm omgivningarna i märkret, så gick han som en klocka.

En annan som var duktig idag var Dino.

Dels fick han vara ensam inne i stallet medan jag red Nero. Han gnäggade och stampade omkring lite när vi gick ut, men sen var det lugnt och tyst, och när vi återvände stod han lugnt i boxen.

Så när Nero var avklädd och tillbaka i boxen fick Dino göra premiär i att stå uppbunden på gången.

Vilken duktig kille han är.

Han blev ryktad och vi kratsade alla fyra hovarna utan problem. Han gick ett par vänder fram och tillbaka tills linan tog stopp medan jag mockade, men han vart varken upprörd eller rädd, utan fann sig i att sitta fast i väggen.

 


Massor med beröm till duktiga killen som verkade ganska nöjd med sig själv och fick återvända till boxen med en morot!

Av Malin - 2 december 2014 18:30

Yep, då var det dags igen. Ett år äldre idag, dvs 31 för er som funderar!

Firade med ledig dag där jag fick sovmorgon och sen åkte till stallet efter frukost.

Mockade, fixade höpåsar och hinkar för en vecka framöver. Skönt att jag börjar få lite mer ordning inne i stallet med foder ovs.

Sen blev det en uteritt tillsammans med Anna och Jacke.

Dino verkade inte bry sig särskilt om att jag plockade ut Nero ur hagen, utan gnäggade lite och spenade efter Sparven. Fixade iordning Nero och fick dagen till ära skruva i brodd oxå - det är väl riktig skitgöra!

Skrittade iväg och Nero kändes pigg men nöjd. Red en trevlig tur runt skolan, med mycket skritt och lite trav. Var ju ganska så hårt och fruset i backen. Så nu kan vi en tur iallafall   

Å båda hästarna skötte sig fint.

När vi kom tillbaka släppte vi ut hästarna och delade ut lunchhö. Sen var det bara att vända hemåt för att förbereda för kvällens middag. Idag blev det porterstek med klyftpotatis och svartvinbärsgele samt sallad.

Till efterrätt hade jag bakat två olika "tårtor"


En saffranscheescake formad som en stjärna....

 

Tårta nummer två blev en chokladbotten med sednvaliga vaniljfyllning samt jordgubbsfyllning, men med ett nytt täcke. En blandning av grädde, creme fraiche kokos och socker. Toppat med granatäppelkärnor....snyggt!

 

Av Malin - 1 december 2014 23:05

...stod på morgonens schema.

Åkte till stallet efter frukost och natten verkar ha varit lugn. Båda pållarna hade ätit upp sin mat och verkade vara vid gott mod. På med Neros täcke och sen tog Anna och jag varsin häst och vandrade ut till hagen. Nero tyckte i vanlig ordning att det var superskoj att komma ut i en ny hag och brallade omkring och viftade med frambenen. Dino såg till en början ganska förskräckt ut över Neros krumbukter och sprang undan när han kom för nära. Men i takt med att Nero lugnade ner sig, så slappnade Dino av och sökte sig närmare, ivrigt tuggandes på typisk unghästmanér.

Så här såg det ut efter 30 minuter....


   

Så jag ägnade mig åt att mocka och fixa med maten. När jag åkte betade de båda herrarna lugnt i hagen och de rapporter jag fått från Anna under kvällen gör gällande att det fortsatte vara lugnt och inte var några problem att ta in hästarna.

Imorgon väntar uteritt tillsammans med Anna, och Dino får prova att vara ensam i hagen en lite längre stund. Dock har han ju Sparven i hagen bredvid, så förhoppningsvis går det utmärkt!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards