Chocolicious

Alla inlägg under november 2016

Av Malin - 22 november 2016 20:00

Ja efter att ha jobbat hela helgen, så hade jag helg idag. Dvs ledig från jobbet.

Mös lite med björnarna hemma på morgonen, så lyxigt att kunna göra det!


 


Hade lunchfodring i stallet idag, så jag åkte dit på förmiddagen och började med att hämta in och göra iordning båda mina killar. Lastade och så rullade vi till ridhuset idag.

Dino fick vara först ut och kändes ganska fin idag. Lite piggelin, men kunde ändå fokusera på arbetet. Känns att han blir starkare och orkar bättre nu än tidigare, även om man får rida korta sejourer i varje gångart och sedan en paus i en annan gångart, så musklerna hinner återhämta sig.


Fick sällskap av ett annat ekipage idag, nyttigt för Dino som efter en första titt inte verkade särskilt intresserad utan fokuserade på matte.


När vi var färdigt bytte jag om på Dino och ställde in honom i transporten med hö. Lastade ut Nero istället och Dino ropade och stampade ett par gånger, men så snart jag stängde om honom så var det lugnt.

Nero och jag fortsatte utifrån gårdagens pass med att lösa mycket spänningar. Tycker han kändes fin idag, ffa i galopparbetet så bjöd han på fin känsla och vi kunde jobba mycket med enkla byten.


När Nero var avskrittad så lastade jag in honom till Dino och sen kunde vi rulla hemåt.


När båda hästarna var återbördade i hagen så var det bara resten kvar   

Mocka ur transporten, putsa och plocka undan alla saker. Mocka boxar, mocka hage, fixa vatten, ställa fram höpåsar, blöta kraftfoder och lunchfodra samtliga hästar.

Rätt mör när jag väl rullade hemåt.


Eftermiddagen spenderades i soffan med en fleecepläd, katter och hästtidningar. Lagom kände jag!

Av Malin - 21 november 2016 22:30

Vilodag för Dinoplutt idag och då fick fokus ligga på att köra ett ordentligt dressyrpass med Nero. Så idag åkte vi till ridhuset på förmiddagen.

Ensamma på plats kunde vo verkligen fokusera på att utnyttja hela ridhuset och lossa Nero på alla tänkbara sätt. Det märks vad snabbt det sätter sig efter en tids stillastående, och då får man jobba dubbelt så hårt med att få honom eftergiven och mjuk i kroppen igen.


Blir ltie protester när det blir jobbigt, men när sedan musklerna släpper efter, ja då blir känslan väldigt härlig.

Så idag fokuserade vi mycket på ställning, böjning, rakriktning och bärighet i samtliga gångarter. Nero bjöd på väldigt fina bakdelsvändningar och slutor, öppna är fortfarande till viss del en akilleshäl för honom. Han har lätt för att antingen bli styv i yttersidan och inte få med bogen, eller så blir han överaktiv och ställer för mycket, å då tappar han bjudningen istället. Balansgång deluxe!


Tycker dock att han är fin muskelmässigt nu, ska bara bli lite mer muskelmassa så småningom, men vi bygger långsamt!

 

Av Malin - 20 november 2016 16:50

Idag fick båda killarna varsitt pass i skogen. Å idag kom jag ihåg att använda Equilab-appen igen så jag kan bjuda på lite detaljer från dagens pass.

Dino först ut och idag red vi på vägen, red hela vägen upp till Lanhöjden idag då Dino var otroligt laddad och lite spänd efter gårdagens mörkerritt. Så det tog en stund innan han slappnade av och jag kunde känna att han verkligen kom upp över ryggen och frustade ut fjärilarna.


Så här såg dagens Dino-pass ut.

 

En ganska lagom kombination med mest skritt och lite mindre galopp än trav. Dino var iallafall ganska så trött och nöjd när vi kom tillbaka till stallet.


 


Nero och jag red in i skogen bakom stallet och red vildsvinsturen idag. Perfekt underlag att rulla på i både trav och ganska mycket galopp. Nero kändes lite styv i sidorna till att börja med, men mjuknade fint efterhand och vi avslutade med att rida enkla byten på tillbaka vägen, å där kändes han superfin!


Dagens pass i siffror...



 


Även Nero kändes nöjd när vi var tillbaka...


   


Sen var det bara att lunchfodra hästarna, fixa stallet och mocka ur hagen innan jag kunde återvända hemåt.  

Av Malin - 19 november 2016 21:00

Jobbade till kl 16 idag och åkte raka vägen till stallet. Nero hade ju vilodag idag och Dino och jag hade planerat att åka till ridhuset, som visade sig vara bokat ända till kl 20 ikväll så det var bara att ändra om i planerna.

Har ju inte ridit ut med Dino i mörkret ännu, men idag fick det bli debut.

Snabbade mig med att göra oss iordning så det inte hann bli beckmörkt när vi skrittade iväg.


Å Dino tyckte det var ganska så läbbigt att inte så ordentligt. Till en början så skrittade han så lugnt och oproblematiskt längs vägen, men när vi kom in i ett parti där det är skog på båda sidorna, så det blev ännu mörkare, ja då var det som att sitta på en giraff   


Han är ju ändock snäll och ganska cool för han fortsätter snällt framåt, även om dagens huvudplacering lämnade en del övrigt att önska. Vi red till elskåpet och tillbaka. Idag skippade vi galoppen helt och fokuserade på skritt och trav. Han slappnade av stundtals och kändes fin, men så såg han en skugga någonstans å då blev det läskigt.

Ja det är bara att öva vidare...


Pluttisen i reflexmunderingen....även matte är noggran och har både reflexväst och reflexer på hjälmen. Kanske ska investera i en pannlampa oxå...

    

Av Malin - 18 november 2016 18:23

Stallet på förmiddagen idag och efter att ha mockat och fixat med stallet så hämtade jag in Nero för en tur till ridhuset. Dino hade vilodag idag och fick skrota runt i hagen.

Gjorde iordning Nero, lastade och så rullade vi iväg. Var ensamma i ridhuset idag och kunde således utnyttja hela ytan. Idag blev det ett riktigt genomkörarpass där vi la mycket fokus på att få Nero lösgjord och loss i sidorna. Kände i öppnan i höger varv att han stod emot lite i innersidan. Så då fick det bli 10 meters volter med fokus på att runda upp honom, fånga upp på ytter och verkligen få honom att spåra runt innerskänkeln utan att sladda eller falla ut. Blev mycket bättre av det arbetet. I galoppen fokuserade vi på samma ska, dvs att han är loss och mjuk i sidorna, jag ska kunna rida rättvänd, förvänd, sluta och öppna på volt, diagonalsluta och skänkelvikning utan att han faller ur ramen. Mycket jobbigt om ni frågar Nero, men oj så fin känsla jag fick tillslut.


 


När vi var tillbaka i stallet fick det bli foderhinkar för hela slanten. Så tradigt att göa, men så skönt när det är gjort!

Imorgon väntar vilodag för Nero och Dino ska få åka till ridhuset och trimma lite!

Av Malin - 17 november 2016 22:00

Inget jobb idag, men fullt upp i stallet ändå.

Började dagen på Djur och Natur där jag handlade foder till mina killar.  Blev ståendes och pratade med Maria en stund och var på plats i stallet vid 10-tiden.

Inledde med att rida idag. Nero fick en lite längre tur i skogen när det äntligen tinat och kändes säkert. Idag red vi vildsvinsturen upp till grusgropen där vi klättrade och hoppade trädstammar, innan vi vände tillbaka samma runda igen.


Testade idag en ny app, Equilab som mäter ridturen och räknar ut både längd, hastighet, vilket tempo du rider i osv...


Spännande att se hur man lägger upp sitt pass gällande skritt, trav och galopp tex.


Så här såg Neros pass ut i siffror idag...


 


Å vad kan vi utläsa?


Ja att dagens ritt varade i 60 minuter och vi red nästan en mil. Av de 60 minuterna så skrittade vi i 25 minuter, travade i 10 minuter och galopperade i 21 minuter. Vi svängde 48% åt vänster och 51% åt höger.

Faktiskt riktigt roligt att få ridpasset i siffor för det stämmer väl in med min känsla. Dvs att jag brukar skritta fram i 10 minuter och av i 10 minuter och däremellan någon skrittpaus. Då dagens pass handlade mycket om galopp så blev det kortare travperiod i fram och avridningen och däremellan la vi fokus på galopparbetet. Finns massor med mer information att hämta ut, men här var ett litet smakprov.


När Nero var återbördad till hagen så var det Dinos tur istället. Även vid red in i skogen idag och då Dino var superpigg och kändes sprängfylld med energi så red vi en lite längre runda. Mycket travarbete idag för att få Dino avspänd och mjuk i kontakten, att han inte bara rusar på utan faktsikt kommer till ro och bjuder in i handen. Vi red vildsvinturen och istället för att vända vid T-korsningen då red vi hela slingan upp i skogen innan vi vände tillbaka. Använde även appen på honom, och så här såg dagens ritt ut för Dino.


 


Dino och jag var ute i ungefär 45 minuter och red ca 6km. Ungefär samma skrittid som Nero, dvs vi skrittar fram i 10 minuter och skrittar av i 10 minuter. Sen la vi mycket fokus på travarbetet idag och kom upp i 16 minuters travarbete. När Dino kändes mjuk och tillfreds blev det lite galopp, totalt nästan 4 minuter med galopparbete.


Ska bli så spännande att fortsätta med detta och få lite mer statistik på hur mitt arbete med hästarna ser ut över tid.


Förutom att rida båda herrarna så har jag hunnit med att lunchfodra samtliga hästar, fixa stallet, göra höpåsar för 10 dagar framöver och mockat ur hagen. Kände mig rätt färdig när jag kom hem. Skönt med myskväll i soffan tillsammans med sambon!

Av Malin - 16 november 2016 14:00

Lite knepigt väder just nu, igår var det fem plusgrader och superkladdigt, inatt hade det frusit på igen men var bara på nollan imorse. Stallet vid 8-tiden och började med att mocka ur hagen och sedan fixa stallet i väntan på att vägarna skulle tina lite.

Hästarna mumsade utsläppshö i hagen och verkade ganska nöjda med tillvaron.


Nero fick sedan vara först ut och idag red vi samma runda som igår. Dvs vägen upp till Lanhöjden och tillbaka. Fortsatt mycket fokus på galoppjobb då vägen bjöd på mjuka och sviktiga förhållanden.

Idag la vi fokus på enkla byten och tempoväxlingar i galopp, med gott resultat.


Dino näst på tur och även vi red längs vägen, till elskåpet och tillbaka fick det bli idag. Dino kändes pigg, men fokuserad.

Travade med fint schvung och bra tryck idag, galoppfattningar för skänkel och rullade sedan fint på framåt. Vi stannade och spanade lite på en hjort som passerade förbi, men kunde sedan rida vidare utan problem. Duktig kille!


Sen var det bara hemåt för att duscha och äta lunch...Nu jobbet!


Fin bild på björnarna som häromdagen studerade snön som fallit, fast från insidan. Är inte alltid så poppis att vara utomhus i snön   

 

Av Malin - 15 november 2016 21:30

Vilken häftig måne vi fick se ikväll. Stor och mäktig med ett fascinerande sken.

Var ju på plats i stallet lagom tills månen seglade upp på himlen och när jag gav mig ut vid 19-tiden för att rida Nero längs vägen, ja då var det som att vi hade en spotlight som lyste upp vår väg.


Härligt att kunna rida ut idag, har ju blivit mycket ridhus sista tiden pga vädret, men idag kunde vi således åter rida ut då vägen var blöt, mjuk och isfri.

Nero kändes pigg och ganska så fin idag. Mycket lösgörande arbete när underlaget var så bra. Gäller att passa på och rida mycket galopparbete när underlaget är så bra. Så vi jobbade i båda galopperna, red tempoväxlingar och övergångar.


Var tvungen att ta en bild på det häftiga månljuset!

 


Dino hade vilodag även idag, men imorgon är det åter dags att rida båda killarna igen!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards