Chocolicious

Alla inlägg under november 2016

Av Malin - 6 november 2016 20:30

Hej vad det går....

Så var helgen redan förbi och en ny arbetsvecka inleds imorgon. Dagen har varit fulltecknad då jag ägnade förmiddagen åt hemmfix med tvätt och disk samt att jag räknade foderstater till mina killar.

Åkte sedan tillsammans med sambon till stallet för att lunchfodra samtliga hästar, mockade och fixade stallet i samma veva. Rullade sen vidare till mamma och pappa för att hämta ett lass med hö, blev bjudna på lunch i samband med. Sen var det bara att släppa av sambon hemma och köra vidare till stallet för omgång nr två.


Hämtade in Dino för ett dressyrpass på gärdet. Å det var en hejdundrande skojsig uppgift. Förutom att det blåste och yrde snö, vilket de flesta unghästar blir lite busiga av, så var vi ju nu åter i hans sommarhage och det inbjöd till glädjerus.

Så Dino var studsig och gjorde ett par skutt, dock är han ju hela tiden reglerbar, trots att jag satt i dressyrsadeln. Så vi tänkte på framåt och struntade i att skritta runt, bättre att börja trava och göra av med energin på arbete istället. Å det dröjde inte många minuter innan fokus var på arbete och Dino kändes jättefin. Vi skippade dock galoppen idag, behöver ju inte utmana ödet, men vi travade omkring i 20-30 minuter och gjorde övergångar, volter och rakriktade längs med hagen. Så nöjd när vi skrittade av!


 


Nero fick vara näst på tur och även han fick ett pass på gärdet. Nu började dock skymma ganska rejält, så Nero tyckte nog att han såg spöken både här och där i snöyran. Men det är ingen orsak att fjolla omkring, så vi red ihop och la fokus på jobb istället. Nero fick dansa fram i öppna tills han släppte upp ryggen och nöjt frustade ut fjärilarna. Kändes maffig och fin i travarbetet idag. Nero fick även jobba lite med galoppen ochdet märktes att underlaget var lite ojämnt, dock perfekt för travarbete!


När båda killarna var återgäldade till stalle så tog jag in övriga hästar för kvällen och ägnade mig sedan åt att lasta in allt hö som vi hämtade på förmiddagen.

Slitigt? Oh ja, men så skönt när det är klart! 


Den här veckan innehåller lite av varje, mycket blir väderberoende då jag inte har snösulor och inte heller några broddar. Tror inte ens jag har skor med broddhål i, ska kolla detta i em.


Måndag: Dino vila, Nero dressyrpass ridhuset

Tisdag: Sadelkontroll med Rebecka för båda killarna.

Onsdag: Dino dressyr ridhuset, Nero vila

Torsdag: Dino vila, Nero dressyr ridhuset

Fredag: Båda killarna dressyr i ridhuset om inte vädret blir bättre.

Lördag: Samma som  ovan om inte vädret blir bättre.

Söndag: Dino vila, Nero dressyr i ridhuset om inte vädret blir bättre.

Av Malin - 5 november 2016 23:00

Inledde dagen med lite skön sovmorgon vilket kändes skönt.

Härligt att vakna till lite solsken....

 

Var dock inte så seg utan var uppe redan vid 8-tiden. Frukost med sambon och björnarna som sedan ville passa på att vara utomhus en liten stund. Skulle även hinna med en tur ner till Granngården för att köpa handskar, till Biltema för att inhandla lim till Dino´s täcke som Nero bitit sönder, till Dollarstore för lite småplock och avslutningsvis till Djurkliniken för att köpa kattmat.Varm soppa till lunch och sedan ombyte för stallet. Hade lunchfodring av hästarna, så jag fixade med mat och vatten till samtliga innan jag ägnade mig åt att mocka ur Nero och Dinos hage. Fortsatt med att mocka boxarna och ställa fram maten.


Dino fick sedan vara först ut. Idag slog vädret över i någon plusgrad, och eftersom vägen blivit skrapade precis innan det frös, så var det ganska så mjuk och fin i kanterna. Så vi kunde rida våra vanliga tur till elskåpet och tillbaka. Dino kändes piggelin och nöjd över att få komma ut och röra ordentligt på sig. Tillbaka i stallet blev det hästbyte och även Nero fick en uteritt idag. Vi red upp till Lanhöjden och tillbaka. Även här med fokus på rund och bärig i alla gångarterna och Nero gjorde stundtals ett fint jobb, men stretade emot en del när det blir jobbigt. Bara att mata på.


Kvällen innebar ett besök på kyrkogården för att tända ljus och sedan vidare till mamma och pappa för middag och spelkväll. Trevligt och gott!


 

Av Malin - 4 november 2016 22:15

Idag fick det blir ridhuset för min och Neros del. Var ju inget höjdarväder ute med fruset, stenhårt i backen och mörkt. Å dessutom blåste det småjävlar.

Fick sällis av Anna och Jacke, så efter att ha tagit in de andra hästarna för kvällen så skrittade vi iväg. Tacksamt nog var det bara hårt, inte halt, så det gick fint att skritta ner.

Väl på plats låg det lite markbommar ute i ridhuset, som vi involverade i dagens pass. Mycket värmning i trav med att få Nero mjuk, rund och loss i sidorna. Det är fortfarande en viss stelhet kvar, och det känns så tråkigt med tanke på hur fin han var innan den där vaccinationen slog till. Jaja, ingen idé att gråta över spilld mjölk, bara att jobba på.

Förutom öppna, sluta och skänkelvikning i trav så blev det även en hel del galopparbete med mycket förvänd galopp, även över bommar och ett par skrittövergångar.

Trötta och nöjda kunde vi sedan skritta hemåt.


Väl tillbaka i stallet var det bara att färdigställa mat och plocka undan medan Nero mumsade mellis.


Hem och ta helgen nu...

Av Malin - 3 november 2016 16:31

Ja nu är vintern på intågande på riktigt. Är så glad att vi bytte till vinterdäck i måndags med tanke på sista dagarnas väder. Först snöblandat regn, sen minusgrader och nu snö trots minusgraderna.

Stallet på förmiddagen idag och var först lite rädd att det skulle blivit halkigt, men det var nysladdad väg, så den var superfin i underlaget.


 

Dino vilar efter gårdagens vaccination, men Nero och jag tog en rejält uteritt.

Idag premiärred vi på bett igen efter senaste tandisbesöket. Å Nero fick bekänna lite mer färg i dag då det fick bli ett genomkörarpass där han verkligen fick rätta in bakbenen under sig och sätta trycket bakifrån. Det märks så väl på honom när han blivit lite stel att då sladdar han görna undan med bak och tar inte i jämnt och ärligt fram till bettet. Så då fick det bli galopp med fokus på rakriktning och att han verkligen rätade in sig under sig och fick trycket bakifrån och fram. Mycket fin på slutet, då jag verkligen hittade rätta känslan, även om han då var så trött att han knappt orkade trava på en volt med fint påskjut. Då vet man att arbetet verkligen har tagit ordentligt.


Av Malin - 2 november 2016 20:45

Idag var det jobb för min del, och tyvärr sammanföll det med vilken tid Vet.Jenny kunde komma och kolla tänderna och vaccinera Dino. Nu var det flera i stallet som skulle göra samma saker, och Anna var snäll och ställde upp och tog Dino åt mig, så fick vi allt på en gång.


Så dino hade varit lite vass på några ställen där Jenny slipade ner lite, och så visade han tecken till bettöverslitning, så Jenny tyckte vi skulle prova att rida på syntetbett. Blir intressant, jag är inte vidare förtjust i just syntetbett, men nu får vi väl prova iallafall.

Å så är Dino vaccinerad för hästinfluensa, så nu är båda killarna redo för vintern.


Således blev det vilodag för båda killarna idag, vilket inte gjorde så mycket eftersom det var kallt och mörkt när jag väl kom från jobbet. Så det blev lite stallpyssel och borstning innan jag åkte vidare hemåt.


Hade ju bakat lite här hemma, så fick bli mys framför brasan med denna goding...Å Bonde söker fru   


 

Av Malin - 1 november 2016 18:01

Det finns ju inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Å idag är jag beredd att hålla med.

Regnet har sprinklat sig ner ända sedan jag slog upp ögonen, men det är ju knappats något som stoppar mig. Hade två killar som skulle ridas idag, så då var det bara att klä på sig.


Skippade ridbyxorna idag och körde lager på lager med regnbyxor och regnjacka ytterst. Frågar ni mig så är det bara bullshit att det inte går att rida i regnbyxor. Det går utmärkt, även att dressyra. Det är ju magen som håller dig på plats, inte skoningen i ridbyxorna.


Men idag fick det bli uteritt med båda herrarna. Dino först ut och vi red längs vägen idag. Fint underlag i regnet och vi red till elskåpet och tillbaka. Mycket galopp på de mjuka grusväg   arna, vilket gillades av Dino som kändes pigg och glad.


Nero näst ut och vi red runt skolan idag. Fin känsla även där med mycket galopparbete. Gäller att passa på när underlaget är på topp. Snart fryser det på och blir lite hårdare i marken.


Är toppennöjd med mina nya handskar, det ena paret köpte jag på rea, ett par Sealskinz allväderhandskar för ridning. De är helt vattettäta och andas. Lagom varm och med fint grepp, rekommenderas! Användes idag när jag red båda killarna i regn, och jag var torr, lagom varm och hade bra grepp genom hela ridapsset. Å då rider jag med släta, tunna lädertyglar!

Finns att köpa på Horze.se


Fick även ett par handskar av sambon höromdagen. Ett par HV-polo som är fodrade och perfekt nu när det är lite kyligare ute. Var lite skeptiskt till greppet i dessa, men det visade sig vara alldeles förträffligt bra grepp i silikonet. Red både killarna i dessa handskar i söndags, och varm om händerna genom hela passet. Även dessa med förträffligt grepp på släta, tunna lädertyglar.

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards