Chocolicious

Alla inlägg under november 2016

Av Malin - 14 november 2016 21:15

Vilodag för hästarna innebar att vi åter plockade fram klippmaskinen och körde ett ryck så luddet flög.

Herregud, ibland funderar jag ju på ifall det är två P.R.E-hästar som står i stallet, eller om det är förvuxna islandshästar för jäklar så mycket päls.


Nero var som en isbjörn i pälsen och på magen var luddet 5cm tjockt. Nero klippte jag idag helkropp med halva benen och halva huvudet, helklippte ju allt förra gången så får vi se hur mycket det växer.


Dino klippte jag helkropp men lämnade ben och huvud. Han hade inte riktigt lika tjock ull som Nero hade. Men har ju blivit ganska så svettig vid ridning, så det känns bra att ta bort det som fanns.


Både killarna sköter sig med den äran och står snällt still medan jag far som en furie med klippmaskinen och pälsen yr. När vi var färdiga hade jag päls överallt kändes det som.


Nakenhästar blev det när vi var klara   

Å mängder med ludd på golvet...

   


Imorgon hoppas jag att vi ska kunna rida ut på vägen om vädret fortsätter att vara milt. Vore skönt att blanda upp ridhuset med lite natur.

Av Malin - 13 november 2016 20:39

Idag hade Dino vilodag och Nero fick i ensamt gemak åka till ridhuset. Idag hade vi sällskap av flertalet andra ekipage som var både högt och lågt i ridhuset. Nero skötte sig fint och fokuserade på mig och arbetet, som han brukar göra. Vid dessa tillfällen är ju Nero en klippa att ha med sig då han är så arbetsfokuserad och sällan bryr sig om vad andra sysslar med.


Kändes att det varit två dagar med dressyrarbete då det fanns lite mjölksyra idag ochvi jobbade ganska mycket lösgörande  arbete för att släppa på detta. Öppna, sluta och skänkelvikningar i både skritt, trav och galopp. I galoppslutan passade vi även på att samla ihop lite mer och börja vända lite, med tanke mot galopp-piruetter. Nyttigt övning och det märks att det tar rejält i musklerna. Vänder ett par steg och galopperar sedan på framåt igen.


Här kommer lite bilder på Nero från gårdagens träning...


                                                               

Av Malin - 12 november 2016 19:00

Idag fick jag äntligen med mig sambon till ridhuset så jag kan bjuda på lite nya bilder på mina killar.

Idag testade vi ett nytt grepp, att ta med båda killarna samtidigt och låta den som inte rids stå kvar i transporten och äta hö.

Hade ju morgonfodring i stallet, så jag var på plats vid 7-tiden och gav samtliga hästar frukost. Medan de mumsade i sig så fixadejag bil och transport och packade utrustningen. Klädde sedan på övriga hästar utetäcken och mina killar fick benen lindade och på med transporttäcken.

Släppte ut övriga hästar vid 8-tiden och lastade sedan båda mina herrar. Rullade mot ridhuset vid 8.20 där sambon mötte upp. Dino fick vara först ut idag, å Nero gnäggade ett par ggr när vi gick därifrån, men sen verkade det lugnt.

Idag var Dino väldigt på tå när vi kom in i ridhuset, var nämligen massa småfåglar uppe längs taket, och ni vet ju sedan tidigare att han inte är så förtjust i dessa av någon anledning.


Iaf så är han väldigt okomplicerad trots allt, och efter ett par varv så slappnade han av och kom till arbete istället. Även idag fick det bli fokus på att han ska välva sig fint över ryggen, arbeta bakifrån och fram och hitta sin egen bärighet och takt. Tycker han är så himla duktig och gör ett riktigt fint jobb. Å otroligt roligt att se bilderna från dagens arbete. Säger bara WOW!!!


När DIno var avskrittad och påklädd så fick det bli hästbyte. Dino in i transporten och Nero ut. Ställde sambon på lite hästvakt vid Dino när jag och Nero gick till ridhuset. Å till och börja med så röjde lilleman rätt så ordentligt, vrålade och stampade omkring i släpet. Sambon kom in och undrade vad han skulle göra, å då sa jag till honom att stänga skötardärren så Dino inte fokuserad ut gneom dörren, utan istället kudne lägga fokus på sitt hö. Å som att vända på en hand så vart det knöpptyst, å först troddejag nästan att han hade dött, men då sambon kikade till honom så stod han så snällt oh mumsade hö   

Jaja, var det inte värre en så så är jag otroligt nöjd med honom!


Även Nero kändes fin idag och jobbade på med god bärighet. Kunde rida på kandaret idag och då är ju Nero väldigt nöjd. Knashästen...

Men bilderna på Nero får vänta tills imorgon tror jag, för idag får fokus ligga på Dino...!


                                                                           

Av Malin - 11 november 2016 18:45

Skönt med en ledig fredag och dessutom ledig hela helgen. Så lyxigt att vara treledig var tredje vecka.

Idag tog jag lite sovmorgon, men rullade mot stallet direkt efter frukost. Planen var att båda killarna skulle få åka till ridhuset och DIno fick vara först ut. Var på plats vid strax efter kl 9 och det gick fin fint med lastning och att köra dit. Väl på plats gick vi in i ridhuset och så hoppade jag upp på Dino.

Han sköter sig med bravur så det är så roligt att vara iväg med honom.

Idag fortsatte vi vårt upplägg med basic arbete med skritt, trav och galopparbete blandet på volt och rakt spår. Vi rider lite snett igenom och vänder över ridbanan här och där. Härligt att kunna utnyttja hela ridhusets längd idag och låta Dino få sträcka ut ordentligt.


När vi var klara så lastade jag och åkte hem med Dino igen. Klädde av honom och lät honom komma ut i hagen igen.


Då det var bokat i ridhuset mellan 10-11, så passade jag på att mocka och fixa lite med maten åt båda killarna. Hämtade sen in Nero och gjorde iordning honom för en tur till ridhuset.

Rullade iväg och väl på plats red även vi ett lösgörande dressyrpass med mycket fokus på öppna, sluta och skänkelvikningar. Allt för att få Nero lösgjord och mjuk i sidorna. Nöjd med känslan efter avslutat pass.


Snygg-Nero   

 

Av Malin - 10 november 2016 21:00

Idag fick båda killarna en välförtjänt vilodag efter alla ridhusbesök. 

Jag jobbade ju till 17.15 idag och åkte direkt till stallet efter jobbet. Mockade och fixade med mat till killarna innan jag tog in mina båda killar för borstning och lite pussar.

Börjar bli dags att klippa båda killarna igen då luddet har växt i oanad hastighet och de blir lätt svettiga vid minsta ansträngning.


Väl hemma blev det mys med familjen!



Av Malin - 9 november 2016 21:30

Ännu en lång dag, med snö!

Jobbade till 17-tiden och åkte direkt till stallet. Skyndade mig att mocka till Nero och tog sedan in båda killarna så Dino fick stå på gången medan jag mockade åt honom. Idag hade de snöstyltor båda killarna, suck, det är bara att gilla läget. Har inte hovis bokad förrens 12/12 så ska det fortsätta med detta väder får jag väl skapa egna snösulor.


När jag hade mockat åt Dino fick båda killarna äta mellis medan jag fixade med foder och vatten.


Idag hade Nero vilodag, och Dino fick ytterligare ett pass i ridhuset idag. Det är nyttigt med mängdträning gällande resorna för hans del. Han är snart lika resvan som Nero.

Så jag gjorde iordning Dino med sadel och hela baletten i stallet idag, satte på ett täcke och lastade sedan honom. Vi rullade iväg mot ridhuset och idag var det extra spännande då jag skulle vara där samtidigt som det pågick lektioner.

På plats så lastade jag ur och så knatade vi in.


Dino fick nog en smärre chock när vi kom in i ridhuset. Det var precis byte av kejtionsgrupp så det var massor med folk, föräldrar och barn som klampade på läktaren, slog i dörrar och  var lite överallt. Hade fullt sjå att se till att ingen hamnade bakom Dino, för även om han är snäll och aldrig har gjort något, så vill jag knappast riskera att något händer oavsiktligt.


Efter en stund verkade dock merparten av föräldrar och övriga åskådare troppa av för att åka hemåt och det blev lite lugnare. Skrittade fram för hand ett par varv innan jag hoppade upp. Hade bara skrittat något varv så var det nya happenings på gång.

Först kom det in en ung tjej som klampade upp på läktaren och grejade omkring, mycket spännande om ni frågar Dino som var lite spänd och ville kika. Lagom tills hon satte sig ner så kom nästa barn in, och även hon klampade först upp på läktaren, sen ner igen och började skaka på massa plaststolar för att få loss en. Dino skuttade till och spanade storögt. Han är ju snäll och väldigt okomplicerad som inte gör mer än så. Sen sa iallfall ridläraren ifrån att det fick vara tyst på läktaren och vi kunde börja trava.


Hade väl travat ett varv så anländer mamman till ovanstånde barn för att hämta. Å mamman, som bevisligen inte var hästvan, tar upp en typ IKEA-påse och skakar till med snärt, ni vet så det låter rätt högt, å det gör hon bakom sargen så Dino inte ser vad som låter helt plötsligt, ja då blev det ett nytt skutt innan de äntligen avlägsnade sig med dunder och brak och avslutade med att slänga igen dörren. Miljöträning deluxe för Dino iallafall.


Många guldstjärnor till lilleman som dock inte gör mer än att hoppa till och tittar efter vad som händer. För i samma stund som de avlägsnat sig, ja dåc gick han fram med full fokus på ridningen och inte ett dugg skyggig eller ofokuserade där det tidigare varit så mycket oljud.

Så vi både skrittade, travade och galopperade. Jobbade mycket med övergånger för att stärka fokus och han kändes väldigt fin. När vi ridit klart så klädde vi på oss igen, lastade och åkte hemåt.


Min stjärna   


    

Av Malin - 8 november 2016 18:03

Vaknade upp idag till snöstorm ute, det var ju passande idag då jag hade bokat in Rebecka för sadelkontroll till mina pållar.

Så jag var på plats i stallet vid 8-tiden och packade transporten full med sadlar och sadelgjordar, träns och schabrak till båda mina killar.

Borstade och klädde på båda killarna i snygga matchande outfits. Å sen till dagens projekt, att för första gången lasta in båda mina killar tillsammans i transporten och åka till ridhuset, helt själv!


Nero fick gå in först, helt oproblematisk som vanligt, sen hämtade jag Dino, som först såg lite fundersam ut när han såg att det redan stod en häst i transporten, men knatade sedan snällt på och jag kunde stänga om mina killar. Vi rullade iväg till ridhuset och väl på plats så tränsade jag båda killarna i transporten. Bar in sadlar och övrigt utrustning till ridhuset och lastade sedan ut Dino först som jag band fast vid sidan av transporten där han brukar stå när jag gör iordning honom, och så lastade jag ur Nero.

Stängde transporten och tog med mig båda killarna in i ridhuset. Sen skrittades dem fram för hand i 15 minuter innan Rebecka anlände.


Myspojkarna tillsammans, så snyggt matchade   


Rebecka började med att checha av hoppsadeln, och den låg bra så den enda ändring blev att jag skulle sätta sadelgjorden i de två bakre stropparna på båda killarna nu.


Dressyrsadeln fick ny stoppning och jag fick sedan provrida den på båda killarna. Nero som är den som har svårast sadelläge och den som vi måste specialstoppa sadeln efter kändes fin, och även Dino som planen är ska få en egen dressyrsadel så småningom funkade i den. De är olika i ryggen, och kommer att bli ännu mer olika med tiden då Dino växer i muskulatur. Men i dagsläget ligger sadeln bra på dem båda, men jag är redan nu förvarnad om att jag inom ett år kommer behöva köpa en egen sadel till Dino. Lyckligtvis kan jag köpa en exakt likadan som den jag redan har, och älskar, men den behöver stoppas annorlunda för att passa hans rygg!


Ny kontroll till våren igen!


Killarna påklädda och redo för hemfärd igen...

 


Så när vi var påklädda och klara så tog jag helt sonika med mig båda killarna ut och stoppade in dem i transporten i samma ordning som när vi skulle åka hit. Gick helt okomplicerat tillväga och båda herrarna får guldstjärna idag.


Väl tillbaka i stallet så var det bara att lasta ur dem, mocka rent transporten och plocka undan alla grejor.

Lite roligt att Dino har växt om Nero redan....hujedamig så stor han blir...

      

Av Malin - 7 november 2016 21:15

Jobbade till 17.15 idag och var således i stallet vid 17.30 Planen var att åka till ridhuset med Nero eftersom det snöade och var kallt och mörkt. Men tror ni inte att hänglåset till transportlåset hade fuckat upp, det hade inte fryst, utan måste ha hamnat något litet gruskorn eller dyl i cylindern, för det gick inte att få i nyckeln.


Så jag fixade i stallet med mockning, mat och vatten till båda killarna. Å sen var det bara att sadla Nero och sätta på oss 5000 reflexer och ge oss ut på vägen. Det yrde ganska rejält, så snön hade knappt lagt sig, å den snön som lagt sig var sådan kall, lätt snö. Å under snön var det ju torr grusväg. Så vi red längs vägen och jobbade i både skritt, trav och galopp. Nero är ju en klippa på det sättet, att han går fram överallt i vilket väder och oavsett mörker.

Så det var ganska så skönt att få röra på oss lite trots allt.


När vi var klara kom Björn precis hem och kunde hjälpa mig att med bultsax knipsa av låset. Tur det, då jag ju behöver transporten imorgon i alla fall.


Var hemma vid 20-tiden och då hade bästa sambon fixat middag med Heta räkor och efterrätt med äppelpaj, guld värt. I vardagsrummet brann brasan och Bagheera njöt för fulla muggar...


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards